skillPOOL Szakértői Klaszter

Utolsó kommentek:

Kecskerépa 2015.06.04. 19:22:23

Jelen felállás szerint, pár év banki tapasztalattal bírva, amibe beleértem a rendszerekhez történő némi konyítást, de főleg a humán oldalt (szakemberek hozzáállása a témához) szerintem sem megvalósítható ez a dolog mostanában.

A publikus internettől félünk, illetve nem látok olyan szakembereket a szektorban, akik a jelenlegi banki informatikát az ilyen nóvumokkal össze tudnák egyeztetni vagy le tudnák cserélni. Természetesen elképzelhető, hogy 8-10 év múlva már megindul egyfajta átrendeződés az új technológiák felé.

Egy bankban a változást azonban mindenképpen szigorú érdekek (költség, biztonság, piackövetés stb.) döntik el, nem pedig a vágy az ismeretlen felfedezésének szépségére, új technológiák kipróbálására. Lehet, hogy az ilyen blockchain kialakítást - vagy annak továbbfejlesztett és átnevezett változatát - nem is bankok, hanem jelenleg még nem definiálható egyéb pénzügyi intézmények fogják nyújtani. Ahogy a cikkíró is írta: nem is feltétlenül csak pénz fog “áramolni” a rendszereken, hanem bármi egyéb, amiben a felek megállapodnak.

Mindenesetre érdekes volt olvasni ezt az out-of-box jellegű cikket, az meg különösen izgalmas, hogy egy banki IT szakember vizionál távoli (?) jövőt és nem egy szakmán kívül álló gondolkodó jegyezte le fantaszta gondolatait.

Bejegyzés: Bankok vs. blockchain