skillPOOL Szakértői Klaszter

skillPOOL Szakértői Klaszter

Digitális átállás

DevOps tanfolyam

2017. március 09. - CoDe kft

wordcount.PNG

A digitális jövő kérdéseitől hangos a sajtó. Mi vár a gazdaság szereplőire? Ki tud lépést tartani, s ki bukik el?

Új igények új technológiákat hoznak magukkal. A nagyok bírják a tempót? Hogyan ültethető át a startupok konyháján fortyogó technológia a sokkal konzervatívabb nagyvállalati és pénzügyi szektorba?

A mai technológia fejlődés hihetetlen tempót diktál. De minden generációnak meg kell adni a lehetőséget, hogy kiélje a nagyságát!  

Programnyelvek, architekturális minták villannak fel és tűnnek el. SOA, microservice, go, Ruby, python, vagrant, docker, Kubernetes... Csak, hogy párat említsünk. Nehéz kiválasztani a jövőt meghatározó komponenseket.  Ha végül egy kiválasztott technológiára alapozzuk a jövőnk, akkor is napi szinten kell követni az újabb verziókat, azok kompatibilitási problémáit.

Csak egy példa a gyorsan változó világról.

dockerlifecycle.png

Docker új verzió kezelése havi és negyedéves ciklusokkal

 A szoftvertechnológia és az agile projekt implementáció új eszközöket kíván. Folyamatos integrációs platform mindenki számára alapszükséglet.  Git, Maven, Nexus, Registry, Jenkins.... Kapkodhatjuk a fejünket.

Lehet ezt követni? Természetesen a száguldó világ kérdéseire az interneten találhatók "megoldások", de ezek az adott feladatot megoldó megoldások sokszor akadnak össze a már működő komponensekkel. Ilyenkor napokig, hetekig tartó kutakodás hozhatja meg a megoldást.

Ma már nehéz elképzelni, hogy  egy vállalati komponens 5-10 évig működjön változtatás nélkül!  Projekt implementáció már bankokban is Scrum alapon, havi, két havi release ciklusokkal tervez. Ilyen tervezés mellett nem megoldható a "kézi" rendszertelepítés, szükség van az automatikus telepítési eljárásokra, ahol csak a változott modulokat kell lecserélni.

De hogyan oldható meg ez az internettől komoly technológiával elvágott rendszereknél. Vagy a biztonságot kockáztatjuk?

 Ezek a következő év megválaszolandó kérdései.

Felkészült a futásra? Van ideje "önképzésen" ezt megtanulni?

A skillPOOL alapító CoDe Kft több mint 2 éves DevOps tapasztalatára és számos élesben működő alkalmazására alapozva elindította a DevOps alapok tanfolyamát.  A tanfolyamról, annak tematikájáról bővebben itt.

 Seres Sándor

 CoDe Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://skillpool.blog.hu/api/trackback/id/tr3412325713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása